Ingatlanjog

A Szabó & Szalai Ügyvédi iroda több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjog területén, amelyet - többek között - az ország egyik vezető ingatlan-beruházással és forgalmazással rendelkező cégénél szerzett meg.

Ennek köszönhetően a mindennapi adásvételi, ajándékozási ügyletek lebonyolításán túl az Ügyvédi Iroda foglalkozik – a teljesség igénye nélkül – újépítésű ingatlan vásárlásában való közreműködéssel, társasházak alapításával, társasházi jogi problémák kezelésével, termőföld adásvétellel.

Az Ügyvédi Iroda az ingatlanok jogi sorsának rendezését ügyfélközpontúan, közérthetően és a lehető legbiztonságosabb módon látja el, legyen szó adásvételről, ajándékozásról, vagy haszonélvezet alapításról.

Adásvételi szerződések esetén még az aláírás előtt felmérjük az ingatlan jogi helyzetét (van-e bármilyen teher, költség a tulajdoni lapon), kitérve a potenciális kockázatokra, továbbá felmérjük Ügyfeleink igényeit annak érdekében, hogy folyamatos kapcsolattartás és konzultáció keretében minden esetben személyre szabottan készüljön el az okirat, ezzel biztosítva, hogy Ügyfeleink mindenre kiterjedő jogi és adózási (SZJA, illeték) háttér ismeretében, biztonságban írhassák alá szerződéseiket.

A kapcsolattartás kiterjed a hivatalokra (földhivatali eljárás), finanszírozó bankokra (hitelkonstrukció), egyéb érdekelt személyekre (ingatlanközvetítő) is. A konzultáció keretében az Ügyvédi Iroda tanácsot nyújt a fizetési feltételeken túl egyéb járulékos, mégis szükségszerű kérdésben is. Ezen a ponton kiemelt figyelmet kap többet között az, hogy foglalót vagy előleget kell-e a vevőnek nyújtania, vizsgáljuk a banki hitelfeltételeket, továbbá a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) esetén azt, hogy milyen többletkövetelményeknek kell megfelelniük Ügyfeleinknek, esetleges haszonélvező vagy elővásárlásra jogosult esetén miképp kell eljárni a tranzakció sikeressége érdekében.

A fentieken túl az Ügyvédi Iroda rugalmasan igazodik a változásokhoz és igényekhez, ezért külön kérés esetén biztosítja, hogy személyes jelenlét nélkül távazonosítással, online aláírás keretében lehessen a szerződéseket aláírnia a szerződő feleknek.

Figyelemmel arra, hogy az Ügyvédi Iroda több nyelven szolgálja ki Ügyfeleit, igény esetén közreműködünk külföldi állampolgárok ingatlanszerzése során is. Az Ügyvédi Iroda ezen megbízás terén képviseletet lát el az illetékes hatóságok előtt is, tehermentesítve a vevőt a közigazgatás eljárás alól.

Újépítésű ingatlan vásárlásakor a vevő minden esetben egy gazdaságilag erősebb eladótól – beruházótól – szerez tulajdonjogot, aki saját mintaszerződéssel és jogi képviselővel rendelkezik. Ezek a szerződések sok esetben egyoldalúan hátrányos kikötéseket tartalmazhatnak a vevőre nézve, amiket szakszerű ügyvédi segítség nélkül kifejezetten nehéz lehet kivédeni. Az említett kikötések az esetek döntő többségében azt biztosítják, hogy az eladó korlátok nélkül elhúzhassa az ingatlanberuházás megvalósítását, amiért ellenben semmilyen pénzbeli kompenzációt (kötbért) nem vállal. Ennek okán, valamint az újépítésű ingatlanok bonyolult struktúrája miatt mindenképpen érdemes az aláírást megelőzően a szerződést véleményeztetni az Ügyvédi Iroda hozzáértő ügyvédjeivel, akik a tanácsadás mellett biztosítják a jogi képviseletet is az aláíráskor, ezzel garantálva a vevő jogi, pénzügyi és gazdasági érdekeit.

Rólunk

A Szabó & Szalai Ügyvédi Iroda filozófiája, szakmai hitvallása a minőség, a hitelesség és a precízió.

Arra törekszünk, hogy Ügyfeleink igényeit a leggyorsabb, a legegyszerűbb és a leghatékonyabb módon teljesítsük prémium kvalitású szolgáltatás nyújtásával, a legnagyobb diszkréció mellett.

Meggyőződésünk, hogy az Ügyfeleinkkel történő partneri kapcsolat kiépítése és ápolása elengedhetetlen feltétele a sikernek, ezért mindig hosszú távra tervezünk, másrészt igyekszünk a jogi szolgáltatásainkat a lehető legszélesebb körben biztosítani.

IRODÁNK TAGJAI

Ismerje meg Irodánk ügyvédjeit!

Dr. Szabó Zsolt Tibor

ügyvéd, gazdasági büntetőjogi szakjogász

‭+36 30 894 5280‬

zsolt.szabo@szaboesszalai.hu

Dr. Szalai Péter

ügyvéd

+36 30 578 4488

peter.szalai@szaboesszalai.hu