Munkajog

A Szabó és Szalai Ügyvédi Iroda munkáltatóknak és munkavállalóknak egyaránt nyújt munkajogi tanácsadást. A munkaszerződés, valamint egyéb kapcsolódó okiratok szerkesztésétől, véleményezésétől egészen a munkajogi jogviszony megszűnéséig vagy megszüntetéséig (rendes felmondás, próbaidő alatti felmondás, azonnali hatályú felmondás) ellátjuk Ügyfeleink képviseletét.

Az okiratszerkesztés, illetve az okirat véleményezése, a munkajogi keretek precíz, rendszerszinten egymásra épülő, egymást kiegészítő, mindenki számára optimális megalkotása során kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a későbbiekben egyik fél oldaláról se merüljön fel váratlan munkajogi probléma, hiszen hatékony szervezeti és működési struktúra nélkül sikeres vállalkozásról nem beszélhetünk.

A tanácsadás, valamint a konkrét munkajogi kérdéssel kapcsolatban felmerülő jogi vélemény adása kiterjed a munkajog valamennyi területére, legyen szó jogellenes munkaviszony megszüntetésről, munkajogi felelősségi körről (munkahelyi, üzemi baleset), üzleti titok megsértéséről, versenytilalmi megállapodásról, tanulmányi szerződésről, szervezeti és működési szabályzatról, munkavédelemről, egyszerűsített foglalkoztatásról, munkabérről, de akár a munkavégzéssel összefüggésbe hozható személyiségi jogi jogsértésről.

Az Ügyvédi Iroda közreműködik felmerülő munkajogi jogviták békés és peren kívüli, kompromisszumos rendezésében a jogviszony további fenntartása érdekében, de természetesen Ügyfeleink bíróság előtti peres képviseletét is vállaljuk.
Speciális szaktudással rendelkezünk teljeskörű munkajogi audit (átvilágítás) lebonyolításában, csakúgy, mint vállalati compliance rendszer kiépítésében, annak menedzselésében. Vállalati visszaélést bejelentő munkavállaló (whistleblower), egyéb jogviszonyban a gazdasági társasággal kapcsolatban álló természetes személy védelmét is ellátjuk bejelentővédelmi ügyvédekként.

Az általános munkajogi jogviszonyokon túl, Ügyfeleink képviseletét ellátjuk közalkalmazotti, közszolgálati, kormányzati szolgálati vagy egyéb szolgálati jogviszonyokban is.

Amennyiben Ügyfeleinknek a tipikus jogviszonyokon túl további specifikus, úgynevezett atipikus munkajogi jogviszonnyal kapcsolatos képviseletre van szüksége, úgy az alábbi területeken is megfelelő szakértelemmel járunk el:

határozott idejű jogviszony,

részmunkaidő,

egyszerűsített foglalkoztatás,

behívásos munkavégzés,

munkakör megosztás,

munkaerő-kölcsönzés,

iskolaszövetkezeti munkaviszony,

munkaviszony több munkáltatóval,

távmunka,

bedolgozás.

Rólunk

A Szabó & Szalai Ügyvédi Iroda filozófiája, szakmai hitvallása a minőség, a hitelesség és a precízió.

Arra törekszünk, hogy Ügyfeleink igényeit a leggyorsabb, a legegyszerűbb és a leghatékonyabb módon teljesítsük prémium kvalitású szolgáltatás nyújtásával, a legnagyobb diszkréció mellett.

Meggyőződésünk, hogy az Ügyfeleinkkel történő partneri kapcsolat kiépítése és ápolása elengedhetetlen feltétele a sikernek, ezért mindig hosszú távra tervezünk, másrészt igyekszünk a jogi szolgáltatásainkat a lehető legszélesebb körben biztosítani.

IRODÁNK TAGJAI

Ismerje meg Irodánk ügyvédjeit!

Dr. Szabó Zsolt Tibor

ügyvéd, gazdasági büntetőjogi szakjogász

‭+36 30 894 5280‬

zsolt.szabo@szaboesszalai.hu

Dr. Szalai Péter

ügyvéd

+36 30 578 4488

peter.szalai@szaboesszalai.hu