Követeléskezelés

A Kovács, Szabó, Szalai Ügyvéd Iroda a nemperes eljárások terén is kimagasló szakmai-gyakorlati tudással rendelkezik, hatásos és bevált módszert dolgoztunk ki a minél gyorsabb, gördülékenyebb és (költség)hatékonyabb igényérvényesítésre.

Módszerünk másodsorban arra épül, hogy az elhúzódó, költséges és időigényes peres eljárás, perré alakulás elkerülhető legyen.

A követeléskezelés (elszámolási viták, kintlévőségek behajtása) vonatkozásában nemperes eljárás a közjegyző előtti fizetési meghagyásos eljárás, valamint a jogerőre emelkedett fizetési meghagyás és a végrehajtható okirat alapján megindítható végrehajtási eljárás, de ide sorolható természetesen a fizetési felszólítás, végső soron pedig a felszámolási eljárás kezdeményezése is.

Célunk Ügyfeleink produktív és folyamatos gazdálkodásának biztosítása, kintlévőségeik behajtása, adósságállományuk lehetőség szerinti megszüntetése, de legalább kézzel fogható csökkentése.

Tapasztalataink alapján az esetek csak fele részében vezetnek eredményre fenti nemperes eljárások, legyen szó önkéntes teljesítésről, tartozáselismerésről, tartozásátvállalásról, vagy a felek közötti megállapodásról, egyezségről, így – kiemelve – a követelés jogalapjának, összegszerűségének vitatásával, azaz a fizetési meghagyással szembeni ellentmondással a perré alakulás törvényszerű, a keresetlevél, illetve az írásbeli ellenkérelem rövid időn belüli előterjesztése ezáltal szükségszerű lesz.

Az sem rendkívüli, hogy egy adott végrehajtási per – amely még inkább megköveteli a speciális jogi ismereteket – megkerülhetetlenné váljon. Tipikus végrehajtási per a végrehajtás megszüntetése vagy korlátozása iránti per, valamint a végrehajtási igényper.

Az Ügyvéd Iroda mind a nemperes, mind a peres eljárássá alakuló követeléskezeléssel felmerülő komplex képviselet ellátását vállalja. Hangsúlyozzuk, nemcsak jogosulti (hitelezői, végrehajtást kérői), hanem kötelezetti (adósi) képviseletet is vállalunk.

Rólunk

A Szabó & Szalai Ügyvédi Iroda filozófiája, szakmai hitvallása a minőség, a hitelesség és a precízió.

Arra törekszünk, hogy Ügyfeleink igényeit a leggyorsabb, a legegyszerűbb és a leghatékonyabb módon teljesítsük prémium kvalitású szolgáltatás nyújtásával, a legnagyobb diszkréció mellett.

Meggyőződésünk, hogy az Ügyfeleinkkel történő partneri kapcsolat kiépítése és ápolása elengedhetetlen feltétele a sikernek, ezért mindig hosszú távra tervezünk, másrészt igyekszünk a jogi szolgáltatásainkat a lehető legszélesebb körben biztosítani.

IRODÁNK TAGJAI

Ismerje meg Irodánk ügyvédjeit!

Dr. Szabó Zsolt Tibor

ügyvéd, gazdasági büntetőjogi szakjogász

‭+36 30 894 5280‬

zsolt.szabo@szaboesszalai.hu

Dr. Szalai Péter

ügyvéd

+36 30 578 4488

peter.szalai@szaboesszalai.hu